Трамп має намір оголосити про вихід з Паризької угоди – Reuters

Трамп має намір оголосити про вихід з Паризької угоди – Reuters

Укрінформ
Після заяви на саміті G7 в Італії, що потрібен час для прийняття остаточного рішення, президент США має намір вивести країну з Паризької угоди щодо реагування на глобальні зміни клімату. 

Про це повідомило інформагентству Reuters джерело в адміністрації Білого дому.

"Президент Дональд Трамп слідуватиме обіцянкам своєї кампанії щодо виходу Сполучених Штатів з глобальної угоди про боротьбу зі зміною клімату", - наводяться в публікації слова неназваного чиновника.

Цей крок поглиблює розкол між США і союзниками, підкреслюється в матеріалі.

Сам же Трамп, який під час кампанії називав глобальне потепління "великою містифікацією" відтягує своє рішення, заявивши, що прийме його протягом наступних днів.

"Я оприлюдню своє рішення про Паризьку угоду протягом наступних кількох днів. Зробимо Америку великою знову!"- написав американський президент у середу.

Президент США відмовився схвалити заяву на підтримку угоди під час саміту G7 у Італії в суботу, заявивши, що йому потрібно більше часу для прийняття рішення. Тим часом, вихід Сполучених Штаітв підтримали 22 сенатори Республіканської партії, в тому числі лідер більшості Мітч Макконнелл.

Якщо Сполучені Штати вийдуть з Паризької угоди, це поставить їх в один ряд з Сирією і Нікарагуа – лише ці дві країни у світі не підтримали цей глобальний пакт. Це може мати широкі наслідки для угоди, яка значною мірою спирається на прихильність великих економік, що забруднюють навколишнє середовище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-