Глава МЗС Німеччини вважає, що Захід втрачає США

Глава МЗС Німеччини вважає, що Захід втрачає США

Укрінформ
Міністр закордонних справ і віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель виступив з критикою політики нової адміністрації США, вважаючи, що США віддаляються від Західного світу.

Про це дипломат заявив після завершення у Берліні круглого столу з проблем міграційної політики, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Заходу стало трошки менше в останні дні", - заявив Габріель.

На його думку, можна говорити про втрату Сполученими Штатами ролі важливої держави, провідної держави, яку США взяли на себе в минулому. Сьогоднішній стан справ "є сигналом для зміни балансу сил у світі", - заявив з сумом Габріель.

Політик від Соціал-демократичної партії вважає, що той, хто не підтримує кліматичну угоду, хто продає більше зброї у кризові регіони (як зробив Трамп під час свого першого зарубіжного візиту до Саудівської Аравії), хто не бажає вирішувати політичними методами релігійні конфлікти, той "ставить мир в Європі під загрозу". Він наголосив, що для міграційної ситуації відмова Вашингтона від західної політики консенсусу робить виклики ще більшими. Габріель переконаний, що нова політика США суперечить інтересам ЄС і вважає, що європейці мають об'єднатися проти неї, інакше вони розділять відповідальність за наслідки.

Нагадаємо, що раніше канцлер Ангела Меркель заявила, що часи, коли європейці могли повністю покладатися на США, "вже минули", і закликала європейців "дійсно взяти свою долю у власні руки".

Напередодні впливовий експерт, глава Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер заявив, що США «руйнують будову західних цінностей і цілей». З різкими заявами виступили і багато інших політиків ФРН, де повним ходом розгорнулася передвиборна парламентська кампанія. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-