G7 обговорює співпрацю з Африкою

G7 обговорює співпрацю з Африкою

Укрінформ
Перша половина робочого дня саміту "Великої сімки" у Таорміні була присвячена африканській тематиці.

Цього року на зустріч запросили керівників Тунісу, Ефіопії, Нігерії, Нігера, Кенії та Гвінеї, повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на інформацію уряду ФРН.

У дискусії також беруть участь представники міжнародних організацій, включаючи МВФ, Світового банку, Африканського банку розвитку, Організації економічного співробітництва та розвитку. Тема дискусії - як провідні промислові нації за сприяння міжнародних фінансових структур можуть посприяти економічному зростанню на Чорному континенті, залученню туди інвестицій і, відповідно, підвищенню рівня життя. Це, не в останню чергу, повинне буде сприяти зменшенню потоку мігрантів із цих країн.

За спільним обідом лідери "Сімки" продовжать переговори у вузькому колі. Вони обговорять, зокрема, проблему біженців, а також міжнародну проблематику.

Напередодні, як передають німецькі ЗМІ, керівникам шести держав так і не вдалося переконати президента США Дональда Трампа у питанні Паризької кліматичної угоди. Не вдалося здолати глибокі розбіжності між американським керівником та його колегами по Групі також щодо питання розв`язання кризи біженців. Разом з тим, у темі торгівлі окреслилися "серйозні зрушення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-