Саміт G7: позиція Трампа блокує підсумковий документ – німецькі ЗМІ

Саміт G7: позиція Трампа блокує підсумковий документ – німецькі ЗМІ

Укрінформ
Позиція президента США Дональда Трампа ставить під питання прийняття підсумкового документа саміту "Великої сімки" в Італії.

Про це з посиланням на німецькі ЗМІ передає власний кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Президент США Дональд Трамп блокує Групу семи провідних індустріальних націй. На саміті G7 у Таорміні на Сицилії проявилися великі розбіжності з США з питань вільної торгівлі, захисту клімату і кризи біженців, пише Welt.

Через блокування низки питань з боку Трампа, який, зокрема, відкинув запропонований господинею саміту Італією проект підсумкової заяви з питання кризи біженців, дводенна зустріч загрожує закінчитися фіаско, зазначає видання. Опір нової адміністрації США пошуку спільних підходів зводить нанівець можливі раніше компроміси, продовжує автор. Він посилається на думку критиків, які кажуть про те, що Трамп підриває саму функцію щорічних зустрічей глав держав і урядів цієї групи.

Журнал Spiegel в тому ж дусі пише про те, що Трамп поставив себе у конфронтаційну позицію, і "Велика сімка" змушена тепер боротися за свою згуртованість. Розбіжності виявилися занадто великі, і вже в самому початку дводенного саміту ясно, що він може завершитись провалом, коли в кращому разі будуть прийняті мінімальні рішення.

Вже до початку зустрічі G7 на вищому рівні "Дональд Трамп знову нагадав іншим лідерам, з ким їм тепер доводиться мати справу: з людиною з самого впливового офісу світу, який не переймався тим, щоб досягати балансу або духу співробітництва, людиною, з якою дійсно доведеться бути готовим до всього", - йдеться в статті.

Нагадаємо, в італійському місті Таорміна відкрився 43-й саміт країн "Великої сімки" (G7). Він триватиме 2 дні - 26 і 27 травня.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-