Трамп: Тероризм і Росія – спільні загрози для НАТО

Трамп: Тероризм і Росія – спільні загрози для НАТО

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп, виступаючи на зустрічі лідерів країн НАТО назвав, зокрема, тероризм і загрозу з боку Росії спільними викликами, які сьогодні стоять перед Альянсом.

Про це він заявив у четвер, на урочистій церемонії в новій штаб-квартирі Альянсу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би попросити всіх, щоб ми зараз вшанували хвилиною мовчання жертв та сім'ї варварської атаки, яка мала місце в Манчестері", - розпочав свою промову американський лідер.

Трамп закликав країни згуртуватися в боротьбі з тероризмом. "Всі люди, які шанують життя, повинні об'єднатися для того, щоб виявити, знайти та ліквідувати цих вбивць та екстремістів і так, лузерів. Вони дійсно лузери", - наголосив президент.

Він підкреслив, що його попередні поїздки та зустрічі перед візитом до Брюсселя "поновили сподівання, що країни можуть об'єднатися, щоб перемогти тероризм – спільну загрозу для всього людства".

Тероризм потрібно зупинити, щоб не повторилося того, що було в Манчестері та інших містах, підкреслив Трамп. У цьому зв'язку він також звернув увагу на небезпеку, яку, на його думку, можуть нести тисячі невідомих людей-мігрантів, що прибувають з інших країн.

"НАТО майбутнього повинна зосереджувати велику увагу на тероризмі та імміграції, так само, як на загрозах з боку Росії на східному і південному кордонах НАТО", - продовжив глава Білого дому.

Для цього, за його словами, всі країни-члени Альянсу повинні зробити "справедливі внески", що не в повній мірі відбувається зараз. "Якщо б минулого року всі країни виділили на оборону щонайменше два відсотки від свого ВВП, ми мали би ще $119 млрд для нашої колективної оборони та фінансування додаткових резервів НАТО", - підкреслив президент.

Водночас, за його словами, на тлі зростаючих загроз навіть ці два відсотки є недостатніми для того, щоб покрити те, чого не вистачає для модернізації та забезпечення боєготовності сил. "Ми повинні компенсувати те, що втратили за багато років. Два відсотки – це мінімум, що необхідно зробити, щоб сьогодні протистояти реальній та жахливій загрозі", - заявив Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 25 травня в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбувається зустріч лідерів країн-членів Альянсу.

Фото: Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-