Тіллерсон: Росія не повернеться до G8, поки не поверне Україні суверенітет

Тіллерсон: Росія не повернеться до G8, поки не поверне Україні суверенітет

Відео
Укрінформ
Головною передумовою для повернення Росії в "Групу восьми", яка зараз існує у складі семи членів як G7, є виконання Мінських домовленостей та повернення суверенітету Україні.

Про це в середу під час розмови з журналістами в рамках міжнародного турне з президентом Трампом зазначив держекретар США Рекс Тіллерсон.

"Вони були виключені або виведені з групи (Group 8, G8 – ред.) через ситуацію в Україні, отже, я думаю, для возз'єднання, їм потрібно вирішити ситуацію в Україні, і ми достатньо чітко дали зрозуміти, що це означає", - підкреслив глава зовнішньополітичного відомства США.

Він уточнив, що для росіян це значить "просуватися вперед з Мінськими домовленостями, імплементувати їх та відновити суверенітет України".

Нагадаємо: "Група восьми", або "Велика вісімка" – це неофіційний форум лідерів найбільш розвинутих економік світу, який проіснував до 2014 року. Тоді мав відбутися саміт G8 у Сочі, однак через спробу анексії Криму та агресію проти України Росія була виключена з групи. Зараз форум існує як G7, членами якого є Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія.

Наступний саміт G7 запланований у четвер, 25 травня в містечку Таорміна на острові Сіцилія, Італія.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-