Росіяни хизувалися, що могли б використати Флінна для впливу на Трампа - ЗМІ

Росіяни хизувалися, що могли б використати Флінна для впливу на Трампа - ЗМІ

Укрінформ
Росіяни в ході президентської кампанії в США говорили, що встановили гарні відносини з екс-радником Дональда Трампа Майклом Флінном і розраховували використовувати його для впливу на главу Америки і його команду.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела. 

"Російські чиновники в ході президентської кампанії в США хвалилися, що вони налагодили міцні відносини з колишнім радником Трампа генералом у відставці Майклом Флінном і сподівалися використовувати його для впливу на Дональда Трампа і його команду", - йдеться у повідомленні.

За даними колишнього чиновника адміністрації Барака Обами, Флінн розглядався як потенційна проблема національної безпеки країни. "Це з самого початку була тривога п'ятого рівня - те, як росіяни говорили про нього", - сказав інший колишній співробітник Білого дому.

Розмови, які перехопила американська розвідка, свідчать про те, що росіяни розглядали Флінна як союзника, зазначили співрозмовники CNN.

Відносини між ними розвивалися протягом усього 2016 року, ще за місяці до того, як розвідка в грудні перехопила розмову Флінна з послом Росії в США Сергієм Кисляком. Цей дзвінок, а також суперечливі пояснення Флінна з приводу того, що сталося, в кінцевому рахунку, призвели до його відставки з поста радника президента з нацбезпеки.

Водночас, як повідомляють джерела CNN, російські офіційн особи могли перебільшувати свій вплив на команду Трампа в ході цих розмов. Адвокат Флінна відмовився від коментарів. Зі свого боку представник Білого дому висловив упевненість, що "коли завершиться розслідування, то не буде виявлено жодних доказів змови між штабом Трампа і Росією".

Як відомо, Флінн пішов у відставку в лютому після скандалу через контакти з послом РФ у США Кисляком.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-