Екс-прем'єр Молдови назвав умову, за якої ЄС поновить фінансування

Екс-прем'єр Молдови назвав умову, за якої ЄС поновить фінансування

Укрінформ
Надання Молдові чергового траншу макрофінансової допомоги у розмірі 100 млн євро залежатиме від того, чи виконає молдавська влада рекомендації Венеціанської комісії щодо зміни законодавства про вибори.

Таку думку висловив екс-прем'єр Молдови Юріє Лянке, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Вся фінансова допомога Євросоюзу завжди надавалася при виконанні Молдовою певних умов. Цього разу умови більш жорсткі. Думаю, що відновлення фінансування з боку ЄС відбудеться лише за умови виконання молдавською владою всіх рекомендацій Венеціанської комісії. Якщо ми виконаємо всі умови, то в липні Європарламент затвердить рішення про фінансування і восени гроші надійдуть до Молдови", - заявив екс-прем'єр.

Двома днями раніше Європарламент відклав розгляд питання про надання Молдові макрофінансової допомоги в розмірі 100 млн євро.

На думку експертів, призупинення фінансування пов'язане із законодавчою ініціативою правлячої у країні коаліції на чолі з Демократичною партією про перехід від пропорційної до змішаної системи парламентських виборів.

Наразі законопроект направлено до Венеціанської комісії для проведення юридичної експертизи. Як повідомив голова парламенту Андріан Канду, результати експертизи будуть відомі на початку червня.

Фото: PC: basarabia.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-