Експерти знайшли зв'язок між хакерами КНДР та вірусом-здирником

Експерти знайшли зв'язок між хакерами КНДР та вірусом-здирником

Укрінформ
Дослідники виявили ідентичний код вірусу-здирника WannaCry та програм хакерської групи пов'язаної з владою Північної Кореї.

Про це повідомляє The Hill.

"Дослідник з питань безпеки Google Ніл Мехта одним з перших помітив, що великі ділянки комп'ютерного коду в ранній версії Wanna Cry були ідентичні коду, який використовується в Lazarus Group - група хакерів, пов'язаних з урядом Північної Кореї", - йдеться у повідомленні.

Мехта опублікував "дорожню карту", за допомогою якої можна виявити ці коди.

В "Лабораторії Касперського" зазначили, що код був вилучений з більш пізньої версії програми.

Як відомо, у 2014 році Lazarus Group здійснила кібератаку на кінокомпанію Sony Pictures через вихід фільму "Інтерв'ю", в якому висміюється лідер КНДР Кім Чен Ин. Також вони пограбували низку банків, зокрема у центрального банку Бангладеш хакери вкрали $81 мільйон.

Як повідомлялося, вірус WannaCry заражає комп'ютер, шифруючи всі збережені на ньому дані. 12 травня десятки тисяч комп'ютерів по всьому світу були заражені цим вірусом. WannaCry також атакував комп'ютери в Україні та Росії. Зокрема, в РФ були заражені комп'ютери Слідчого комітету і МВС, а також оператора мобільного зв'язку Мегафон. У Великобританії вийшли з ладу комп'ютерні системи в багатьох лікарнях.

Як запевнили в Держспецзв'язку, в Україні більшості випадків інфікування інформаційних систем державного сектора програмою WannaCrypt вдалося уникнути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-