США намагаються визначити, якою ракетою стріляли з КНДР

США намагаються визначити, якою ракетою стріляли з КНДР

Укрінформ
Запуск ракети в КНДР о 10.30 за гавайським часом підтвердило Об'єднане командування Збройних сил США в зоні Тихого океану.

"Робиться оцінка типу запущеної ракети, проте він не відповідає міжконтинентальній балістичній ракеті", - уточнив представник американських військових.

Як заявив у той же день представник нового президента Південної Кореї Мун Чже Іна, в Сеулі відбудеться позачергове засідання Ради національної безпеки для обговорення ситуації. Мун Чже Ін назвав перший запуск ракети в КНДР після того, як він зайняв свою посаду, небезпечною провокацією.

Як повідомляв Укрнформ, КНДР провела черговий запуск балістичної ракети. За даними південнокорейських військових, її старт зафіксовано вранці 14 травня в районі Кусон на північний захід від Пхеньяну. вона пролетіла близько 700 кілометрів на висоті 2 км, потім впала у воду між східним узбережжям КНДР і узбережжям Японії.

Як заявляє офіційний Пхеньян, з 2006 року КНДР провела п'ять випробувань ядерної зброї, причому два з них - у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-