Ракетний есмінець США зайшов у Чорне море

Ракетний есмінець США зайшов у Чорне море

Укрінформ
Ракетний ескадрений міноносець класу Арлі Берк USS Oscar Austin зайшов в акваторію Чорного моря з метою підтримання безпеки в регіоні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Шостого флоту США, оприлюдненому в понеділок передає Укрінформ. 

"USS Oscar Austin (DDG 79) зайшов у Чорне море з метою проведення операцій з морської безпеки, а також підвищення потенціалу і взаємодії із союзниками та партнерами в регіоні", - йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що бойовий корабель США перебуває в Чорному морі з 5 травня.

За словами капітана корабля Дженіса Смітта, основне завдання його команди полягає у зміцнення відносин із союзниками та партнерами, "що має вирішальне значення для миру й стабільності в регіоні". Він підкреслив, що присутність кораблів США "зміцнює довіру та переконує союзників у прихильності США до безпеки в Чорному морі".

Американський есмінець перебуватиме в Чорному морі в раках операції "Атлантична рішучість", а також відповідно до Конвенції Монтре та міжнародного морського права. 

Загалом же, Шостий флот США, який має штаб-квартиру в Неаполі (Італія), проводить повний спектр операцій, часто разом із союзними і міжвідомчими партнерами з метою просування інтересів щодо безпеки й стабільності в Європі, Африці і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-