У Берліні вшанували загиблих у Другій світовій і згадали про полонених на Донбасі

У Берліні вшанували загиблих у Другій світовій і згадали про полонених на Донбасі

Фото
Укрінформ
Представники керівництва бундестагу, міста Берліна і землі Бранденбург, МЗС ФРН, дипломатичного корпусу більшості держав-союзників Великої сімки і низки країн Європи, а також кілька дружин і матерів українських військовополонених, що утримуються в «Л/ДНР», 8 травня вшанували пам'ять полеглих воїнів біля монументу в Тіргартені у центрі німецької столиці. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Третій рік, як ми почали відзначати свято 8 травня у новому форматі, коли ми згадуємо 8 млн українців, які полягли у Другій світовій війні. Це внесок, який український народ заплатив за перемогу над нацизмом. Ми дійсно поминаємо цих людей хвилиною мовчання на дуже скромній, але дуже гідній церемонії", - сказав посол України у ФРН Андрій Мельник. 

Дипломат відзначив, що за цей час церемонія вже знайшла немало тих, хто зовсім по-іншому сприймає ті події, які відбулися 72 роки тому. 

Символічним, продовжив посол, є те, що 8 травня 2017 року у Берліні не лише представники влади і дипкорпусу, але і дружини тих полонених, яких досі утримують на сході України. "І в цьому, я думаю, є певний символізм: з одного боку, ми згадуємо жертв війни далекої, а з іншого, ми живемо поряд з жертвами війни, яка триває щодня». Дипломат висловив сподівання, що спільна молитва матиме силу і «українські військовополонені, які утримуються російськими окупантами на Донбасі, як і Володимир Жемчугов, який також сьогодні тут з нами, зможуть повернутися додому». 

Фото: Ольга Танасійчук

Серед тих, хто був цього дня у Тіргартені, подружжя Володимир і Олена Жемчугови, які пройшли надзвичайно важкий шлях для звільнення Володимира, Катерина Глондар і Наталія Герасименко, чиї чоловіки знаходяться у полоні в Макіївці, мама утримуваного в "ЛНР" Руслана Сугака Олена, а також керівник всеукраїнського руху рідних учасників бойових дій "Берегиня" Алла Макух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-