Молдова викликала

Молдова викликала "на килим" дипломата РФ через військові плани у Придністров'ї

Укрінформ
Тимчасовий повірений у справах РФ у Кишиневі Олена Копніна була викликана в МЗС Молдови у зв'язку з намірами військових підрозділів оперативної групи російських військ, дислокованих у Придністров'ї, брати участь у заходах, приурочених до 9 травня.

Про це повідомили в прес-службі зовнішньополітичного відомства Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Представник Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції висловив стурбованість у зв'язку з намірами дислокованої на території Придністров'я оперативної групи російських військ брати участь у заходах, приурочених до 9 травня. Російську сторону закликали утриматися від участі в таких заходах, які суперечать положенням молдавсько-російської Угоди від 1992 року, згідно з якою російські військовослужбовці, дислоковані в Придністров'ї, зобов'язалися суворо дотримуватися принципів нейтралітету у відносинах між двома берегами Дністра до повного виведення російських військ з території Республіки Молдова", - йдеться в повідомленні МЗС.

У цьому контексті молдавська сторона висловила здивування нещодавнім рішенням влади невизнаного Придністров'я про використання на території регіону російського прапора як другого державного, а також про оголошення Дня Росії (12 червня) знаменною датою в Придністров'ї.

У Міністерстві закордонних справ також заявили, що зазначені дії можуть мати негативний вплив як на двосторонні відносини між Молдовою і Росією, так і на процес Придністровського врегулювання, закликавши російську владу в якості посередника на переговорах дати адекватну оцінку подіям, що відбувається в регіоні.

Як повідомлялося, раніше Конституційний суд Молдови визнав присутність обмеженого російського військового контингенту на території невизнаного Придністров'я суперечить конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-