Amnesty: Під вимогою звільнити турецьких журналістів вже понад 250 тисяч підписів

Amnesty: Під вимогою звільнити турецьких журналістів вже понад 250 тисяч підписів

Укрінформ
Amnesty International повідомляє, що більш як 250 тисяч осіб підписали онлайн-петицію з вимогою звільнити понад 120 журналістів, арештованих у Туреччині після спроби держперевороту минулого літа.

До кампанії #FreeTurkeyMedia приєдналися провідні журналісти, карикатуристи і всесвітньо відомі художники, йдеться на сайті правозахисної організації.

"Велика кількість турецьких незалежних журналістів застрягли за гратами, утримуються протягом кількох місяців поспіль без пред'явлення звинувачення або суду, або стикаються із переслідуванням на підставі нечітких антитерористичних законів", - наголосив Саліл Шетті, генеральний секретар Amnesty.

В організації закликали владу Туреччини негайно звільнити утримуваних журналістів.

"Сьогодні наші думки з усіма журналістами, які у в'язниці або стикаються з погрозами і репресіями, але наша особлива увага зосереджена на Туреччині, де за вільне вираження безжально змушують мовчати. Ми закликаємо владу Туреччини негайно і беззастережно звільнити усіх журналістів, ув'язнених просто за виконання своєї роботи", - додав Шетті.

Керована Amnesty International за підтримки багатьох інших організацій, кампанія закликає людей запостити "солідарне селфі" у Twitter.

Як зазначається, після невдалої спроби державного перевороту в липні 2016 року, принаймні, 156 ЗМІ були закриті, і, за оцінками, 2500 журналістів та інші працівники ЗМІ втратили свої робочі місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-