Туск назвав головне завдання для ЄС після Brexit

Туск назвав головне завдання для ЄС після Brexit

Укрінформ
У Євросоюзі вже підготували повний перелік прав громадян, які мають бути враховані і захищені за результатами переговорів про вихід Великої Британії із Спільноти.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск перед початком у суботу в Брюсселі спеціального саміту лідерів ЄС з питання опрацювання переговорних позиції про Brexit.

«Ми повинні забезпечити гарантії для усіх наших громадян та їхніх сімей, яких торкнеться Brexit, з обох сторін. Це повинно бути пріоритетом номер один для ЄС і Великої Британії. Єврокомісія вже підготувала докладний і детальний перелік прав громадян, яких ми маємо захистити», - наголосив президент Європейської ради.

Він також наголосив, що в ЄС хочуть мати найтісніші та сильні майбутні відносини з Великою Британію.

«Але перед тим, як обговорювати майбутнє, ми повинні упорядкувати наше минуле. Це єдиний можливий шлях рухатися далі», - зауважив Туск.

Він також наголосив на необхідності збереження єдиного Євросоюзу у складі 27 держав.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу Європейська рада на саміті у Брюсселі затвердить керівні вказівки на ведення переговорів з Лондоном про вихід Британії з ЄС.

У саміті беруть участь 27 лідерів ЄС без прем’єр-міністра Великої Британії.

Очікується, що глави держав та урядів країн-членів ЄС ухвалять принципові рішення, які не передбачатимуть привілей та переваг для Великої Британії після виходу із Спільноти.

Як очікується, переговори про Brexit зможуть розпочатися не раніше 8 червня, коли у Британії пройдуть позачергові вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-