Бюро ПАРЄ оголосило недовіру президенту Аграмунту

Бюро ПАРЄ оголосило недовіру президенту Аграмунту

Офіційно
Укрінформ
Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи оголосило недовіру Педру Аграмунту як президенту ПАРЄ.

Таке рішення члени бюро оголосили на засіданні у п’ятницю у Страсбурзі, йдеться в офіційній заяві бюро ПАРЄ.

«Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на засіданні сьогодні у Страсбурзі вирішило, що не має довіри до Педро Аграмунта як президента Асамблеї», - йдеться в офіційній заяві бюро.

Як також заявляється, це означає, що Аграмунт не уповноважений здійснювати будь-які офіційні візити, відвідувати зустрічі або робити публічні заяви від імені Асамблеї як президент.

«Президент вирішив не відвідувати сьогодні бюро та не подав заяву про відставку. Як результат та відповідно до чинних правил, що президент не може бути відправлений у відставку, бюро вдалося до таких кроків», - пояснив рішення перший віце-президент ПАРЄ Роджер Гейл (Велика Британія), який головував на засіданні бюро.

Британський парламентарій наголосив, що стандарти і принципи ПАРЄ є важливішими за особу будь-якого члена, і авторитет Асамблеї має бути підтриманий.

Як повідомляв Укрінформ, 24 квітня у ПАРЄ офіційно вимагали відставки Аграмунта через його поїздку до Сирії з росіянами. Після відкритого конфлікту, під час якого робота асамблеї була заблокована, Аграмунт тимчасово відмовився від головування в ПАРЄ. 

Аграмунт заявляв, що офіційно оголосить про відставку лише після завершення візиту короля Іспанії до ПАРЄ, а заяву про складання повноважень подасть не раніше 29 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-