США ініціюють посилення міжнародних санкцій проти КНДР

США ініціюють посилення міжнародних санкцій проти КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір посилити економічний, політичний і дипломатичний тиск на режим Пхеньяна з метою примушення його до мирних переговорів.

Про це йдеться в спільній заяві глав Держдепартаменту США, Пентагону та Національної розвідки, оприлюдненій в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Підхід президента обумовлюється тиском на Північну Корею з метою припинення її ядерних програм, розробок балістичних ракет та розповсюдження зброї шляхом посилення економічних санкцій та проведення дипломатичних заходів з нашими союзниками і регіональними партнерами", - зазначається в документі.

У цьому зв'язку наголошується, що Сполучені Штати залучають відповідальних членів міжнародного співтовариства для збільшення тиску на КНДР, "щоб переконати режим зменшити ескалацію та повернутися на шлях діалогу".

При цьому в адміністрації пообіцяли підтримувати тісну координацію та співпрацю із союзниками, особливо в регіоні – з Республікою Корея і Японією.

"Сполучені Штати прагнуть до стабільності й мирної денуклеаризації Корейського півострова. Ми продовжуємо бути відкритими для переговорів щодо досягнення цієї мети. Однак ми також готові захищати себе і своїх союзників", - підкреслюється в заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-