У Кишиневі затримали високопосадовців з міської мерії

У Кишиневі затримали високопосадовців з міської мерії

Укрінформ
Офіцери Національного центру по боротьбі з корупцією затримали на три доби заступника мера молдавської столиці Ністора Грозаву та начальника управління транспорту Ігоря Гармецкого.

Чиновники підозрюються у перевищенні службових повноважень при підписанні контракту на облаштування платних парковок в Кишиневі, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як повідомили в прес-службі Центру по боротьбі з корупцією, в рамках цієї кримінальної справи затримано також колишній муніципальний радник Геннадій Іващенко, який обіймав посаду генерального секретаря комісії по підбору фірми для облаштування парковок, і один з керівників комерційних структур столиці.

Згідно з матеріалами слідства, в 2015 році кишинівська мерія підписала з австрійською фірмою «Parkleitsystem» контракт на облаштування платних парковок. Фірма, за даними кримінальної справи, була зареєстрована у вересні 2015 року, за місяць до проведення публічного тендеру. Слідчі не виключають, що вона створювалася спеціально під майбутній проект про платних парковках.

Мер столиці Дорін Кіртоаке заявив у цьому зв'язку вже заявив: «якщо факти, про яких кажуть слідчі, підтвердяться, то мерія залишає за собою право анулювати контракт з австрійською фірмою».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-