Трамп збирає сенаторів у Білому домі, щоб вирішити проблему КНДР

Трамп збирає сенаторів у Білому домі, щоб вирішити проблему КНДР

Укрінформ
Адміністрація США запросила американський Сенат у повному складі до Білого дому. Таке незвичайне рішення зумовлене наміром провести брифінг щодо ядерної програми Північної Кореї.

Про це повідомляє ВВС Україна.

«Вашингтон стурбований тим, що КНДР продовжує запуски ракет та ядерні випробування, а також погрожує своїм сусідам і США. Раніше президент США Дональд Трамп звернувся до Ради Безпеки ООН з закликом "нарешті вирішити" проблему КНДР», - йдеться у повідомленні.

Останнім часом США і КНДР обмінювалися різкими заявами. Президент Трамп направив до Корейського півострова кілька військових кораблів.

Пхеньян у відповідь попередив, що відповість на можливий ядерний удар з боку США власним ударом. Після цього КНДР провела ще один ракетний запуск ракети, який виявився невдалим. Китай, який є основним союзником Північної Кореї, закликав усі сторони до стриманості. Лідер КНР Сі Цзіньпін навіть спеціально телефонував Дональду Трампу у неділю, щоби обговорити це питання.

У нараді, яка відбудеться в Білому домі в середу, візьмуть участь усі 100 сенаторів, а також державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони країни Джеймс Меттіс.

Представники адміністрації президента регулярно виступають в Конгресі, але збір усіх сенаторів у Білому домі у повному складі - вкрай незвичайний захід.

Перед сенаторами також виступлять директор Національної розвідки США Ден Коутс та голова Генштабу Джозеф Данфорд.

Напередодні на зустрічі з представниками Радбезу ООН Дональд Трамп заявив, що хотів би "нарешті вирішити проблему Північної Кореї". Він додав, що ООН має бути готова ввести нові санкції проти Північної Кореї.

У прес-службі Білого дому також повідомили, що в понеділок пан Трамп обговорив питання КНДР і в телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-