Трамп покладається на Китай у мирному розв'язанні кризи навколо КНДР

Трамп покладається на Китай у мирному розв'язанні кризи навколо КНДР

Укрінформ
Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп покладається на ключову роль Китаю у розв'язанні північнокорейської кризи, оскільки КНДР має високу залежність в економічному плані від цієї країни.

Про це американський лідер написав у п'ятницю на своїй сторінці у Тwitter, повідомляє Укрінформ.

"Китай – це життєво важлива економічна артерія для Північної Кореї, тож попри те, що це не просто, якщо ж вони (китайська сторона – ред.) захочуть розв'язати північнокорейську проблему, вони це зроблять", - зазначив американський лідер.

Ще до недавньої зустрічі з президентом Китаю у Вашингтоні Дональд Трамп піддавав критиці політику Китаю, насамперед в питаннях економіки й торгівлі, та обіцяв чинити тиск на Пекін. Натомість, після переговорів з китайським лідером глава Білого дому змінив свій тон та висловив сподівання, що Пекін застосує свій вплив на режим в Пхеньяні для того, щоб змусити його виконувати досягнуті домовленості.

Напередодні, в четвер, під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Італії в Вашингтоні, Дональд Трамп висловив переконання, що президент КНР Сі Цзіньпін зі свого боку докладає зусиль у цьому напрямі.

Фото: Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-