Берлін сподівається на дипломатичне вирішення північнокорейської проблеми

Берлін сподівається на дипломатичне вирішення північнокорейської проблеми

Укрінформ
Уряд ФРН вітає всі ініціативи, які призведуть до політичного вирішення північнокорейської ядерної проблеми, і сподівається, що сторонам, у тому числі США, вдасться уникнути силового варіанту.

Про це заявив у середу в Берліні офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми віримо, що правильним буде знайти дипломатичне рішення. Формати для цього існують», - сказав Шефер.

Він підкреслив, що федеральний уряд проводить мирну політику і вважає, що застосування військової сили завжди є ultimate ratio. При цьому він визнав, що «бувають ситуації, коли застосування військової сили є таким останнім засобом і виправдане» (зокрема, це стосується збройної боротьби з ІДІЛ), однак закликав не розглядати це як вказівку діяти подібним чином щодо Північної Кореї.

«Ми за мирне рішення, за пошуки дипломатичного рішення», - повторив дипломат.

Представник МЗС також зазначив, що Берлін підтримує пропозицію про те, щоби США разом із Китаєм, однією з останніх країн, з якими КНДР зберігає тісні відносини, знайшли вихід із ситуації і рішення, яке перешкодить подальшому ядерному озброєнню Північної Кореї. Таке рішення відповідає інтересам всіх - Німеччини, Європи, США, Південної Кореї, Японії та інших країн Азії.

ФРН знаходиться з новою американською адміністрацією «у тісному діалозі з питання КНДР», є також готовність китайського керівництва вести з ФРН і США діалог з цього приводу, додав Шефер.

Він також зауважив, що «з нинішнім північнокорейським керівництвом неймовірно складно спілкуватися - навіть маючи дипломатичні відносини, як у випадку з Німеччиною».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-