Син депутата російської Держдуми визнав себе винним у хакерстві в США

Син депутата російської Держдуми визнав себе винним у хакерстві в США

Укрінформ
Прокуратура США зажадала 30 років ув'язнення для громадянина Росії Романа Селезньова, обвинуваченого в кібершахрайстві.

Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на документи суду.

Обвинувачення вимагає не брати до уваги свідчення Селезньова. Прокурори підкреслюють, що росіянин до суду відмовлявся співпрацювати зі слідством, а після не став видавати своїх спільників.

Як зазначають прокурори, обвинувачення, висунуті проти росіянина, передбачають тюремний термін аж до довічного, тому 30 років в'язниці – досить м'яке покарання, з урахуванням того, що Селезньова можуть випустити достроково за зразкову поведінку. Суд Сіетла повинен оголосити вирок Селезньову 21 квітня.

"Сподіваюся, що одного разу я вийду з в'язниці. Я буду дуже багато працювати, щоб заплатити мій борг жертвам і суспільству. Я буду чесно працювати", - обіцяє Селезньов. У своєму посланні він не попросив у суду пом'якшення чи зменшення терміну ув'язнення.

Як відомо, у 2014 році на Мальдівських островах було затримано агентами Секретної служби США Романа Селезньова - сина депутата Держдуми від ЛДПР Валерія Селезньова. Після цього його доставили в США. За версією слідства, Селезньов завдав збитків у розмірі 170 мільйонів доларів. На комп'ютері Селезньова знайшли 1,7 мільйони вкрадених номерів кредитних карток.

Присяжні в серпні 2016 року винесли вердикт "винен" за 38 з 40 пунктів обвинувачення. Росіянина обвинувачують за п'ятьма статтями: кібершахрайство, умисне заподіяння шкоди захищеного комп'ютера, отримання інформації із захищеного комп'ютера, зберігання більш як 15 недозволених засобів для доступу до захищених комп'ютерних мереж, розкрадання персональної інформації за обтяжуючих обставин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-