США чекають екстрадиції росіянина, підозрюваного у хакерських атаках на виборах

США чекають екстрадиції росіянина, підозрюваного у хакерських атаках на виборах

Укрінформ
Міністерство юстиції США повідомило, що затриманий в Іспанії росіянин Петро Левашов керує ботнетом Kelihos. Росіянина підозрюють у хакерському зламі під час президентських виборів у Штатах.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"За даними відомства, мережа Kelihos складається з десятків тисяч заражених комп'ютерів і використовується для встановлення шкідливого програмного забезпечення, розсилки спаму і крадіжки паролів. У першій десятці рейтингу найбільших спамерів, складеного міжнародною некомерційною організацією Spamhaus, фігурує Петро Левашов, також відомий як Peter Severa. Spamhaus називає його одним з найстаріших "королів спаму" у світі", - йдеться у повідомленні.

Американська влада видала ордер на арешт Левашова, щоб нейтралізувати мережу Kelihos в США, додали в Мін'юсті.

Левашова затримали в Барселоні 7 квітня за підозрою в причетності до хакерських атак під час президентських виборів в США.

Агентство France Press повідомляло з посиланням на неназвані джерела, що Левашова затримали з іншого приводу. Таку ж інформацію наводить агенція Reuters.

Левашов чекає судового засідання з питання екстрадиції з Іспанії до США.

6 січня американські спецслужби підготували доповідь, у якій звинуватили Росію та її керівництво в організації хакерських атак під час виборів у США.

У відкритій частині доповіді йдеться про те, що російський президент Путін наказав створити компанію, метою якої був би вплив на результати президентських виборів у США і дискредитація кандидата у президенти від демократів Гілларі Клінтон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-