У Вищій виборчій комісії Туреччини підтвердили визнання бюлетенів без печаток

У Вищій виборчій комісії Туреччини підтвердили визнання бюлетенів без печаток

Укрінформ
У Вищій виборчій комісії (YSK) Туреччини вважають безглуздими дискусії навколо визнання дійсними бюлетенів без печаток виборчкомів, оскільки усі підраховані бюлетені були віддруковані у друкарні YSK і мають водяні знаки.

Про це повідомляє агентство Anadolu

"Про облік фальшивих бюлетенів не може бути і мови. У цьому немає ніяких сумнівів", - підкреслив голова YSK Саді Гювен.

Він відзначив, що помилка деяких членів виборчих комісій, які не проштампували бюлетені, не повинна позначитися на конституційному праві громадян на голосування.

"Громадяни кинули бюлетені до опломбованих згідно із законом урн. Щодо рішення YSK про визнання дійсними вказаних бюлетенів, то цей крок був зроблений ще до початку підрахунку голосів, тобто до моменту, коли можна було відокремити цю категорію бюлетенів від інших. Ніякого політичного підгрунтя у цьому питанні шукати не потрібно. Ми лише хотіли забезпечити право громадян на голосування", - сказав Гювен.

За його словами, остаточні підсумки референдуму будуть оголошені впродовж найближчих 11-12 днів.

Раніше у Туреччині, де у неділю відбувся референдум про конституційні зміни, на якому, за попередніми даними, вони були підтримані, провідна опозиційна Республіканська народна партія заявила, що оскаржить дані з 37 відсотків дільниць.

Як заявив заступник голови партії Ердаль Аксюнгер, кількість таких оскаржених результатів може зрости до 60 відсотків дільниць.

Причиною стала зміна останньої хвилі правил підрахунку голосів, за якою бюлетені без печатки дільничної виборчої комісії треба все одно вважати дійсними, якщо не було прямих доказів їх внесення ззовні.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-