США готові до попереджувального удару по ядерних об’єктах КНДР - ЗМІ

США готові до попереджувального удару по ядерних об’єктах КНДР - ЗМІ

Укрінформ
Військові радники президента США Дональда Трампа повідомили Великій Британії, що Штати мають достатню вогневу міць, щоб нейтралізувати ядерну програму Північної Кореї.

Про це інформує The Times з посиланням на джерела серед високопосадовців США. 

“Найближчі військові радники Дональда Трампа повідомили Великій Британії, що Америка має вогневу міць, щоб нейтралізувати ядерну програму Північної Кореї, і навіть можуть завдати попереджувальний удар, щоб зробити це”, - йдеться у повідомленні.

За словами джерел серед високопоставлених чиновників, Сполучені Штати можуть “повністю знищити” ключові об’єкти КНДР, використовуючи звичайне озброєння.

Раніше Міністерство оборони США доповіло президентові Трампу про невдале випробування ракети Північною Кореєю.

За повідомленнями міноборони Південної Кореї, ракетне випробування проводилося в північнокорейському місті Сінпо, яке режим КНДР використовує, головним чином, для підводної активності.

Спроба запуску ракети Пхеньяном була здійснена наступного дня після військового параду до дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена, на якому режим продемонстрував нові озброєння.

Провокація з боку Північної Кореї відбулася на тлі загострення войовничої риторики між Пхеньяном і Вашингтоном. США розмістили ударну групу на чолі з авіаносцем "Карл Вінсон" поблизу з КНДР, заявивши про завдання ракетного і повітряного удару по Північній Кореї в разі випробування нею ядерної зброї та балістичних технологій.

Тихоокеанське командування США також зробило заяву, що відстежує ситуацію в регіоні, в тому числі останню спробу ракетного випробування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-