ІААФ про допінг в Росії: Маємо справу з патологією, яка була сейсмічною

ІААФ про допінг в Росії: Маємо справу з патологією, яка була сейсмічною

Укрінформ
Російські легкоатлети не зможуть повернутися до міжнародних змагань, якщо РФ не продемонструє значно більшого прогресу у боротьбі з допінгом і запровадженні задовільного режиму тестування проб.

Про це заявив президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) Себастьян Коу, повідомляє "Радіо Свобода".

«Ми маємо справу з патологією, яка була сейсмічною. У нас упродовж п’яти років було понад 130 позитивних проб (на вживання допінгу – ред.) і дискваліфікацій. Це не те, на що ми могли закривати очі», – наголосив Коу.

Крім того, в ІААФ розкритикували рішення Росії зробити олімпійську чемпіонку Олену Ісінбаєву головою дискредитованої російської антидопінгової агенції.

«Важко зрозуміти, як це допоможе досягти бажаних змін... або як це допоможе створити відкриту атмосферу для російських інформаторів (про вживання допінгу – ред.)», – сказав голова спеціальної групи ІААФ із питань Росії Руне Андерсен.

Як відомо, Ісінбаєва неодноразово критикувала Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА), називаючи його розслідування частиною антиросійської змови. Колишня спортсменка також закликала до довічної дискваліфікації провідних інформаторів про російську допінгову систему.

Сама Ісінбаєва, яка є світовою рекордсменкою зі стрибків з жердиною, пропустила Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро через заборону на участь легкоатлетичної команди Росії, хоча щодо самої спортсменки звинувачень у вживанні допінгу не було.

ІААФ заборонила російським спортсменам брати участь у змаганнях під своєю егідою в листопаді 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-