У Німеччині показали новий фільм про допінг на Олімпіаді

У Німеччині показали новий фільм про допінг на Олімпіаді

Укрінформ
Німецький телеканал ARD в неділю, 2 квітня, показав документальний фільм про повторну перевірку допінг-проб кількох ямайських легкоатлетів, узятих під час Олімпіади-2008 в Пекіні.

Про це повідомляє DW.

Як йдеться у фільмі, в допінг-тестах було в невеликих кількостях виявлено заборонену речовину кленбутерол. Поки що ні про які санкції не повідомляється, зокрема через те, що наявність кленбутерола може пояснюватися споживанням заражених продуктів у Пекіні, зокрема, зараженого м'яса. Про кого саме з спортсменів йдеться, у фільмі не повідомляється.

Раніше Міжнародний Олімпійський комітет (МОК) повідомив, що у "ряду атлетів з ряду країн" в допінг-пробах виявлено "вкрай незначну кількість кленбутеролу". У всіх випадках, як випливає з заяви МОК, йдеться також про вживання спортсменами в Пекіні забрудненого м'яса.

"Мені відомо, що у ямайців в невеликих дозах виявлено кленбутерол, - заявив у свою чергу генеральний директор Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Олів'є Нігглі. - Однак якщо знайдена кількість невелика, особливо в порівнянні з прямим прийомом препарату, то WADA допускає можливість не розслідувати такі випадки".

Раніше телеканал ARD показав ряд фільмів про ймовірне масове застосування допінгу в Росії. Крім того, у січні було випущено в ефір розслідування, в рамках якого російський бігун Андрій Дмитрієв розповів в інтерв'ю німецькому журналісту Хайо Зеппельту (Hajo Seppelt) про "допінгову мафію" в РФ. Після виходу фільму в ефір Дмитрієв виїхав з Росії, оскільки, за власними словами, відчував сильний тиск через свої зізнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-