Європейські спецслужби перехопили спілкування між штабом Трампа та РФ

Європейські спецслужби перехопили спілкування між штабом Трампа та РФ

Укрінформ
Британські та інші європейські спецслужби перехопили повідомлення між оточенням Дональда Трампа і російськими чиновниками та іншими офіційними особами в ході передвиборної кампанії у 2016 році.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела в європейській та американській розвідці.

“Перехоплені дані європейські спецслужби передавали своїм американським колегам”, - йдеться у повідомленні.

Повідомлення були перехоплені під час планового нагляду за російськими чиновниками та іншими росіянами, які відомі західним спецслужбам.

За даними джерел, британські та європейські спецслужби, у тому числі Центр урядового зв'язку Великої Британії (GCHQ), спеціально не стежили за командою Трампа, а перехопили відповідні повідомлення під час так званого "випадкового збору" даних.

Так, повідомляється, що європейські спецслужби виявили численні повідомлення протягом декількох місяців, які, ймовірно, будуть ретельно вивчені комітетом з розвідки Сенату в рамках розслідування справи щодо втручання Росії у президентські вибори в США у 2016 році.

“Якщо іноземні спецслужби обмінюються інформацією з американською розвідкою, і це має відношення до розслідування, то, звичайно, комітет з розвідки розгляне це”, - повідомило CNN джерело, близьке до розслідування Сенату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-