США готові завдати удару по КНДР – NBC

США готові завдати удару по КНДР – NBC

Укрінформ
Американські військові сили в Тихоокеанському регіоні перебувають у готовності завдати превентивний удар по КНДР, якщо підтвердиться інформація про підготовку там чергового ядерного випробування.

Про це повідомили в четвер американському каналу NBC одразу кілька високопоставлених джерел в американській розвідці.

"США готові здійснити попереджувальний удар звичайною зброєю по Північній Кореї у випадку, якщо переконаються, що КНДР має намір дійсно провести випробування ядерної зброї", - зазначили джерела.

Північна Корея попередила про "велику подію", яка станеться незабаром. Водночас, в адміністрації США кажуть про наявність ознак, які вказують на підготовку ядерного випробування, що може бути здійснене вже нинішніми вихідними.

За словами чиновників з американської розвідки, Сполучені Штати розмістили в районі Північної Кореї два есмінця, здатних атакувати крилатими ракетами "Томагавк". Один із них перебуває на відстані 480 км від ядерного полігону КНДР.

Американські важкі бомбардувальники також зосереджені на острові Гуам (в районі Мікронезії в Тихому океані) в готовності атакувати Північну Корею в разі необхідності. Крім того, на початку цього тижня Пентагон оголосив, що авіаносець ударної групи ВМС США "Карл Вінсон" був відправлений в цей район.

"Удар США може включати застосування ракет і бомб, а також проведення кібер- і спеціальних операцій на місцях", - йдеться в повідомленні.

Небезпека такого нападу з боку США полягає в тому, що вона може спровокувати непередбачуваний режим КНДР напасти на свого південного сусіда, йдеться в матеріалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-