Австралійська база Pine Gap стане США в нагоді у разі операції проти КНДР

Австралійська база Pine Gap стане США в нагоді у разі операції проти КНДР

Укрінформ
Секретна австралійська база Pine Gap відіграватиме ключову роль у разі військової операції США проти Північної Кореї чи перехоплення північнокорейських ракет.

Про це заявив міністр оборонної промисловості Австралії Крістофер Пайн, пише місцеве видання Northern Territory News.

«Ситуація з Північною Кореєю набагато більш непередбачувана, вони мають більше можливостей нашкодити Австралії, США, Південній Кореї, Японії і багатьом нашим союзникам у регіоні», - сказав Пайн.

Міністр заявив, що Pine Gap (станція стеження за супутниками) є важливою частиною інфраструктури і важливою складовою реалізації міжнародної угоди про розподіл завдань розвідки у рамках «П’яти очей» між Канадою, Новою Зеландією, Австралією, Великою Британією і США.

За словами професора Університету Мельбурна Річарда Тантера, який багато років працював на цьому таємному об'єкті, потужності, якими володіє Pine Gap, є необхідними для США у разі їхньої участі у військовому конфлікті у регіоні.

На думку професора, якщо США доведеться перехоплювати північнокорейські ракети, Pine Gap буде посилати інформацію військовим есмінцям щодо розташування радарів і системи ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-