У Пентагоні сказали, чому надіслали авіаносець ближче до КНДР

У Пентагоні сказали, чому надіслали авіаносець ближче до КНДР

Укрінформ
Переміщення американського авіаносця "Карл Вінсон" разом з ударною групою ВМФ США до західної частини Тихого океану не пов'язане з конкретними причинами, але є обдуманим кроком командування.

Про це повідомив під час прес-конференції в вівторок міністр оборони США Джеймс Меттіс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується переміщення Вінсона (авіаносця ВМФ США "Карл Вінсон" – ред.), він не просто так розташовується в західній частині Тихого океану, він вільно пересувається по Тихому океану, і він зараз перебуває лише на шляху в тому напрямі, оскільки ми вважаємо станом на зараз це більш доцільним", - пояснив глава американського міноборони.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи можна це вважати сигналом для режиму КНДР, який поводиться провокаційно в регіоні, Меттіс зауважив, що це не зовсім так.

"Немає ніякого конкретного сигналу або конкретної причини, чому ми відправляємо його туди",- сказав він.

За його словами, "Карл Вінсон" спочатку йшов у іншому напрямі, де мав брати участь у військово-морських навчаннях, але США потім відмовилися від своєї ролі в цих навчаннях. Зараз авіаносець прямує до західної частини Тихого океану, де буде розміщуватися неподалік Корейського півострова.

Як раніше повідомляло агентство, в США заявили, що не не терпітимуть нових пусків ракет з боку КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-