Тіллерсон порадив РФ подумати ще раз, чи варто їй підтримувати Асада

Тіллерсон порадив РФ подумати ще раз, чи варто їй підтримувати Асада

Укрінформ
Адміністрація США переконана, що саме режим Асада застосував хімзброю проти цивільних та радить уряду РФ переглянути свою позицію щодо підтримки кривавого лідера.

Таку заяву для журналістів зробив у четвер державний секретар США Рекс Тіллерсон перед зустріччю президентів США і Китаю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми розглядаємо адекватну відповідь цьому нападу із застосуванням хімічної зброї, який порушує всі попередні резолюції ООН, порушує міжнародні норми та усталені угоди між сторонами, в тому числі сирійським режимом, урядом Російської Федерації, а також всіма іншими членами Ради Безпеки ООН. Це серйозне питання, яке вимагає серйозної відповіді", - зауважив глава Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що не має жодних сумнівів, і наявна інформація підтверджує це, що сирійський режим під керівництвом президента Башар аль-Асада таки несе відповідальність за хімічну атаку.

"І я думаю, дуже важливо, щоб надалі уряд Росії уважно переглянув їхню триваючу підтримку режиму Асада", - зазначив Тіллерсон.

Глава американської дипломатії назвав роль Асада в майбутньому смутною.

"Після того, що він зробив, очевидно, ніякої ролі для нього в уряді для сирійського народу немає", - підкреслив держсекретар США.

Тіллерсон зауважив, що усунення Башара Асада від влади в Сирії – це процес, який "вимагає зусиль міжнародної спільноти". Передусім, за його словами, ІДІЛ має бути знищена, ситуація в Сирії стабілізована, громадянська війна в країні припинена, а потім - "колективні зусилля з нашими партнерами по всьому світу шляхом політичного процесу, який приведе до усунення Асада".

У відповідь на уточнююче запитання, чи розглядає адміністрація США військові удари в Сирії, держсекретар США не підтвердив і не заперечив, ще раз зауваживши, що "це серйозне питання, яке вимагає серйозної відповіді".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-