США встановили, яку ракету невдало запустила Північна Корея

США встановили, яку ракету невдало запустила Північна Корея

Укрінформ
Чергові ракетні випробування, які влаштував напередодні режим Північної Кореї в порушення міжнародних резолюцій, були невдалою спробою запуску ракети типу Scud на рідкому паливі.

Про це повідомив у середу інформагентству Reuters високопоставлений представник адміністрації Білого дому, ім'я якого не розголошується.

"Ракетний пуск в Північній Кореї у вівторок був випробуванням ракети Scud на рідкому паливі, яка пролетіла тільки частину своєї траєкторії", - повідомило джерело в офіційних колах.

Спочатку, як тільки пуск був зафіксований, американські військові вважали, що КНДР здійснила випробовування балістичної ракети KN-15 середньої дальності.

"Тепер ми впевнені, що це була Scud на рідкому паливі", - констатував високопосадовець. Він також зауважив, що ракета вийшла з-під контролю та впала, подолавши лише частину запланованої відстані.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок КНДР здійснила чергові балістичні випробування в напрямку Східного моря. Міжнародне співтовариство, в тому числі Україна, засудило таку поведінку Пхеньяна, наголосивши на систематичності порушень режимом КНДР резолюцій Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-