Польська прокуратура: росіяни свідомо спровокували Смоленську катастрофу

Польська прокуратура: росіяни свідомо спровокували Смоленську катастрофу

Укрінформ
Польська прокуратура перекваліфікувала звинувачення на адресу російських контролерів руху на вежі “Смоленськ-Північний” з “несвідомого” на “свідоме” доведення ними екіпажу президентського літака Ту-154М до авіакатастрофи.

Про це в понеділок під час прес-конференції у Варшаві повідомили прокуратури Національної прокуратури РП, які ведуть Смоленське слідство, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Аналіз доказового матеріалу, проведений слідчою групою, зокрема й проведення нової фоноскопічної експертизи, що стосується розшифровки змісту розмов з реєстратора П-500 - який реєстрував слова осіб, які працюють на контрольній вежі, призвів до зміни постанови про представлення звинувачення на адресу двох громадян РФ. Зараз щодо цих осіб видано постанову про представлення звинувачення у свідомому доведенні до катастрофи у повітряному русі”,- заявив прокурор Національної прокуратури Марек Кучинський.

За його словами, третій особі, яка також була на контрольній вежі, висунуто звинувачення  у “допомозі щодо доведення до катастрофи”.

Він зазначив, що раніше їх провина кваліфікувалася як “несвідоме доведення до катастрофи”.

За словами прокурора, польська сторона звернулася до російської про юридичну допомогу у питанні доведення до осіб з контрольної вежі у Смоленську інформації про звинувачення на їхню адресу, а також організації їх допиту у якості підозрюваних за участю польських слідчих.

Як повідомлялося, 10 квітня 2010 року неподалік від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак з президентом Польщі Лєхом Качинським та високопосадовцями польської влади. Тоді в катастрофі загинули всі 96 осіб, які перебували на борту Ту-154М.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-