Росія щось приховує у справі Ту-154М — Качинський

Росія щось приховує у справі Ту-154М — Качинський

Укрінформ
Росія не віддасть уламків розбитого літака Ту-154М, оскільки, можливо, вона щось приховує.

На цьому наголосив лідер правлячої у Польщі партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослав Качинський, інформує Interia.pl.

"Зрозуміло, що росіяни вирішили не віддавати Туполева (Ту-154М - ред.). Ймовірно, вони щось хочуть приховати. Крім того, уламки літака не є разом, а повинні бути", - заявив Качинський.

Він підкреслив, що росіяни не віддають літак також й тому, що хочуть показати: міжнародне право їх не стосується, принаймні, у стосунках з Польщею. "Це старий російський метод", - додав лідер PiS.

За його словами, польська підкомісія з розслідування Смоленської катастрофи в річницю трагедії "ймовірно, повідомить щось нове".

Качинський зазначив, що екс-прем’єр Дональд Туск на початку Смоленського слідства не хотів цю справу розслідувати ретельніше, оскільки у випадку поганих відносин з Росією він не отримав би високої європейської посади.

10 квітня 2010 року поблизу військового аеродрому "Північний" у Смоленську розбився літак Ту-154М, яким польська державна делегація прямувала на заходи, присвячені 70-й річниці Катинського злочину. В результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, які перебували на борту літака: президентське подружжя Лєх та Марія Качинські, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі, громадські активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-