В Європі почалася поліцейська операція проти ухилення від податків

В Європі почалася поліцейська операція проти ухилення від податків

Укрінформ
У ФРН, Нідерландах, Великобританії, Франції, а також в Австралії почалася масштабна операція з пошуку податкових ухильників.

Представник прокуратури Кельна у п'ятницю, 31 березня, заявив про початок попереднього розслідування стосовно клієнтів банку, назва якого не було названо у зв'язку з таємницею оподаткування, передає DW.

За даними Reuters, одночасно пройшла серія скоординованих обшуків, приводом до якого стала отримана інформація про 55 тисячах підозрілих рахунків в одному з швейцарських банків.

У той же день представники швейцарського банку Credit Suisse повідомили, що "співпрацюють з представниками влади", які звернулися в офіси банку в Лондоні, Парижі та Амстердамі.

Розслідування, розпочате ще в 2016 році, ведуть правоохоронні органи кількох країн. Допомогу в організації транскордонних слідчих заходів надали співробітники Євроюсту в Гаазі - агенства Євросоюзу, що допомагає в розслідуванні кримінальних злочинів національним органам країн-членів ЄС. За словами представників британської влади, у злочинних діях підозрюються високі банківські співробітники та клієнти банку.

Старт міжнародної операції дало управління по боротьбі з фінансовими злочинами (FIOD) Нідерландів, перші обшуки у справі про ухилення від податків пройшли в цій країні ще 30 березня. У справі десятки підозрюваних у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків. Двоє осіб затримані, конфісковано цінностей на мільйонні суми, серед них нерухоме майно, коштовності, картини, автомобілі. Поліцейська операція в різних країнах може тривати кілька тижнів.

Водночас, представниця швейцарської прокуратури заявила, що "викликають подив ті методи, за допомогою яких була організована ця операція, при усвідомленому виключенні з неї Швейцарії". Дії нідерландської влади порушують правила міжнародного співробітництва, вважають у прокуратурі Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-