Білий дім теж засудив силовий тиск Кремля на мирні протести в Росії

Білий дім теж засудив силовий тиск Кремля на мирні протести в Росії

Укрінформ
Слідом за офіційною заявою Державного департаменту США, Білий дім також публічно засудив масові арешти мирних протестувальників у Росії, що відбулися в неділю.

З відповідною заявою виступив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішуче засуджують затримання сотень учасників акцій протесту по всій Росії в неділю. Затримання мирних протестувальників, спостерігачів правозахисних організацій і журналістів є паплюженням найважливіших демократичних стандартів", - наголосив представник адміністрації президента США, зачитуючи текст заяви.

При цьому Спайсер не приховував, що позиція Білого дому цілком співпадає з текстом заяви Державного департаменту.

"Вона (офіційна реакція Держдепу – ред.) повною мірою відображає позицію уряду Сполучених Штатів", - зазначив речник адміністрації американського президента.

Він висловив занепокоєння у зв'язку із затриманнями в Росії опозиційних лідерів та закликав уряд РФ негайно звільнити всіх затриманих мирних демонстрантів.

"Сполучені Штати спостерігатимуть за ситуацією", - заявив Спайсер.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в кількох містах Росії відбулися акції протесту, спрямовані проти масштабної корупції в уряді. Лише в Москві, за різними даними, на вулиці вийшло від 8 до 20 тис. осіб. Більше тисячі протестувальників були затримані. Серед них, в тому числі, опинився один з організаторів акції, відомий російський опозиціонер Олексій Навальний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-