Вороненков очікував замаху - Пономарьов

Вороненков очікував замаху - Пономарьов

Укрінформ
Застрелений у Києві екс-депутат Держдуми Денис Вороненков був шокований витоком інформації про його свідчення у справі про держзраду, в якій обвинувачують екс-президента Віктора Януковича.

Про це в інтерв'ю "Новій газеті" заявив екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов, також проходить свідком у справі про держзраду.

"Витік... не була запланований. Для Дениса це було шоком і несподіванкою. Військові прокурори припускали, що стане відомо (про Вороненкова, - ред.) вже на процесі, коли там оголосять його свідчення. Вони з Машею розраховували за цей час прикрити всі хвости (у Росії - ред.). Продаж квартири, у нього залишався син у суворовському училищі, у Маші були справи і т. д.", - заявив Пономарьов.

Водночас, на думку Пономарьова, публічність була позитивним моментом і мала спрацювати, як запорука безпеки вбитого екс-депутата.

"У приватних розмовах він казав, що боїться. Чесно кажучи, я вважав, що це параноя і що це пов'язано з тим, що він сам силовик. Силовики ж весь час говорять про силові операції. Я вважав запорукою його безпеки високий рівень публічності. Відповідно я доклав руку до того, щоб цей рівень був великим. Я вважав, що його ми тим самим захистили, тому що в такій ситуації абсолютно очевидно, кому вигідний будь-який напад на нього", - зазначив він.

Крім того, Пономарьов відзначив роль головного військового прокурора України Анатолія Матіоса в наданні охорони вбитому екс-депутату.

"Матіос і головний слідчий у справі Януковича Руслан Кравченко були нашими головними друзями все це час. Матіос реально дуже переживав, ходив аж до Президента і клопотав за Вороненкова... В результаті Вороненкову охорону виділили за вказівкою Адміністрації Президента, але не СБУшну, як у мене зараз, а людей із ГУР, з військової розвідки. Тобто, з одного боку, державна охорона, але майже і не державна", - сказав Пономарьов.

Як відомо, колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова вбили 23 березня в центрі Києва.

Вороненков восени 2016 року виїхав з Росії через кримінальне переслідування. Разом із дружиною, оперною співачкою і екс-депутатом Держдуми Марією Максаковою, він перебрався в Україну, в грудні отримав українське громадянство.

3 березня цього року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Вороненкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-