Євросоюз має намір допомогти Лівії у захисті кордонів

Євросоюз має намір допомогти Лівії у захисті кордонів

Укрінформ
Євросоюз у рамках боротьби проти нелегальної міграції планує захистити південний кордон Лівії.

Про це повідомляє DW.

Європейська служба зовнішньої діяльності (EEAS) та Єврокомісія провела розслідування, на яких умовах зведений поліцейський загін з Європи може бути відправлений до Лівії для підтримки місцевих прикордонників, уточнює видання Welt am Sonntag. При цьому ймовірно, що свої загони відправлять в Лівії і деякі країни, наприклад, Італія.

Остаточне рішення про захист європейськими силами лівійських кордонів поки не ухвалено.  Однак у будь-якому разі Євросоюз планує запропонувати уряду Лівії технічну допомогу, яка може виражатися в поставках вертольотів, дронів і супутникових телефонів. Технічні засоби будуть використовувати у військовій розвідці при обмеженні переміщення біженців із країн, сусідніх з Лівією на півдні - Нігеру, Чаду і Судану.

Мета нової європейської ініціативи - поліпшення управління потоками біженців по всьому так званому центральному середземному маршруту. Як повідомляється, єврокомісар з внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос уже працює над планами, згідно з якими в майбутньому біженці з Лівії зможуть потрапляти до Європи офіційним шляхом.

Фото: Anadolu Agency/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-