Теракт у Лондоні: поліція затримала семеро підозрюваних

Теракт у Лондоні: поліція затримала семеро підозрюваних

Укрінформ
Британська поліція затримала сімох підозрюваних у лондонських терактах в Бірмінгемі.

Про це повідомляє Sky News.

«Семеро людей були заарештовані в ході рейдів в Лондоні, Бірмінгемі та в інших місцях, які пов'язані з терактом в Вестмінстері», - йдеться у повідомленні.

Виконуючий обов'язки заступника комісара старший офіцер столичної поліції Марк Роулі, підтвердив, що двоє цивільних були смертельно поранені — 40-річна жінка та 50-річний чоловік. Також був вбитий член парламентського та дипломатичного загону охорони Кіт Палмер.

Роулі заявив, що семеро поранених знаходяться в лікарні в критичному стані. Ще 29 людей перебувають у лікарні в стабільному стані.

За його словами, зловмисник, ім'я якого не розкривається, був натхненний «міжнародним тероризмом» і працював сам. Також комісар зазначив, що не має ніякої конкретної інформації про можливі подальші погрози для громадськості.

Міністр оборони Майкл Феллон сказав, що вчорашня атака імовірно пов'язана з ісламським тероризмом.

Видання The Daily Mail раніше повідомляло про те, що в Бірмінгемі в результаті поліцейського рейду на квартиру можливих підозрюваних до теракту були затримані троє осіб. 

Правоохоронці відмовилися коментувати подробиці операції, однак свідок, який працює поруч, підтвердив, що людина, що причетна до теракту, жила в Бірмінгемі.

Також зазначається, що автомобіль Hyundai, на якому невідомий в'їхав в перехожих на мосту, був орендований в одній зі служб в Бірмінгемі.

Нагадаємо, п'ятеро людей загинули і понад 40 отримали поранення, коли нападник направив свій автомобіль на пішоходів на Вестмінстерському мосту.

Потім він врізався в огорожу біля будівлі британського парламенту, вийшов з машини і накинувся з ножем на поліцейського, який згодом помер від отриманих ран. Інші правоохоронці, які охороняли парламент, відкрили вогонь по нападнику.

Численні очевидці описують його як одягненого в чорне бородатого чоловіка азіатської зовнішності у віці близько 40 років, озброєного 20-сантиметровим ножем.

Поки жодна екстремістська організація не взяла на себе відповідальність за напад в центрі Лондона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-