Поліція пов'язує напад в Лондоні з ісламським тероризмом

Поліція пов'язує напад в Лондоні з ісламським тероризмом

Укрінформ
Лондонська поліція вважає, що чоловік, який здійснив у середу вдень напад в центрі британської столиці, був по всій імовірності пов'язаний з ісламським тероризмом.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"В результаті цього нападу загинули п'ятеро людей, включаючи самого зловмисника. Голова контртерористичного підрозділу Скотленд-Ярду Марк Роулі сказав, що особу нападника встановлена, але не повідомив ніяких подробиць", - йдеться в повідомленні.

Скотленд-Ярд назвав ім'я загиблого біля парламенту поліцейського. Це 48-річний Кіт Палмер. Як повідомляється, він прослужив у поліції 15 років.

Британський прем'єр-міністр Тереза Мей назвала те, що трапилося жахливим і огидним нападом.

Нагадаємо: п'ятеро людей загинули і понад 40 отримали поранення, коли нападник направив свій автомобіль на пішоходів на Вестмінстерському мосту.

Потім він врізався в огорожу біля будівлі британського парламенту, вийшов з машини і накинувся з ножем на поліцейського, який згодом помер від отриманих ран. Інші правоохоронці, які охороняли парламент, відкрили вогонь по нападнику.

Численні очевидці описують його як одягненого в чорне бородатого чоловіка азіатської зовнішності у віці близько 40 років, озброєного 20-сантиметровим ножем.

Поки жодна екстремістська організація не взяла на себе відповідальність за напад в центрі Лондона.

 Фото: AP/ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-