У липні в Грузії відбудуться навчання НАТО за участю 11 країн

У липні в Грузії відбудуться навчання НАТО за участю 11 країн

Укрінформ
Багатонаціональні військові навчання НАТО "Достойний партнер - 2017" (Noble Partner - 2017) під девізом "Сила у партнерстві" відбудуться у Грузії наприкінці липня 2017 року.

Це треті за рахунком навчання Noble Partner у Грузії і цього року вони будуть наймасштабнішими, повідомляє Грузія Online.

"Окрім грузинських військових в них братимуть участь військовослужбовці з 10 країн членів і партнерів НАТО - США, Великої Британії, Німеччини, Туреччини, Іспанії, Румунії, Словенії, Вірменії, Азербайджану і України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що метою багатонаціональних навчань буде посилення обороноздатності Грузії, підвищення сумісності з військовими підрозділами країн-членів і партнерів НАТО, формування і розвиток регіональних і єдиних партнерських можливостей, а також поліпшення аспекту логістичного і оперативного планування і виконання.

В ході навчань, тривалість яких досі не відома, військові виконуватимуть різні бойові завдання.

Військові з країн-членів і партнерів НАТО вже знаходяться в Грузії і ведуть роботу по плануванню навчань.

Нагадаємо: перші навчання "Гідний партнер" відбулися в Грузії в 2015 році. Тоді в них брали участь військові з Грузії і США. У 2016 році до навчань підключилися військовослужбовці з Великої Британії. Тоді ж уперше на навчаннях були використані американські танки типу M1A2 Abrams і бойові машини піхоти M2 Bradley.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-