У Росії засудили активіста за репост про репост, за який його засудили раніше

У Росії засудили активіста за репост про репост, за який його засудили раніше

Укрінформ
Суд у місті Чебоксари визнав опозиційного активіста Дмитра Семенова винним у «розповсюдженні екстремістських матеріалів».

Як повідомляє Радіо Свобода, "екстремістським матеріалом" стало повідомлення про те, що Верховний суд Чувашії залишив чинним попередній вирок Семенову в схожій справі.

В обох випадках причиною стала фотографія депутата Державної думи Росії у футболці з написом «Православ’я чи смерть!». Ще 2010 року ця фраза внесена внесена в офіційний російський перелік заборонених екстремістських матеріалів як така, що розпалює міжрелігійну ворожнечу.

Тож коли Семенов, член місцевого відділку опозиційної організації «Відкрита Росія» перепостив іще 2014 року чиюсь фотографію депутата з цим написом, це йому не минулося: восени 2016-го суд присудив йому штраф в 1 тисячу рублів за «поширення екстремістських матеріалів».

Його адвокати оскаржили це рішення, але Верховний суд Чувашії підтвердив його. І коли Семенов перепостив повідомлення про це, в якому була процитована і фраза з футболки - за нього взялися знову.

Як згодом з'ясувалося, "небезпечну" фразу на сторінці Семенова «ВКонтакте» виявив працівник ФСБ, що, за висловом з документів суду, здійснював «розслідувальну операцію... в регіональних інтернет-ресурсах».

Цього разу штраф активісту призначили у 3 тисячі рублів (близько 1400 гривень). Адвокати Семенова мають намір оскаржити й цей вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-