США розглядають можливість військових дій проти КНДР у разі провокацій - Тіллерсон

США розглядають можливість військових дій проти КНДР у разі провокацій - Тіллерсон

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив у п’ятницю, що Сполучені Штати розглядають можливіть військових дій проти Північної Кореї у разі провокації.

Про це він сказав у Сеулі на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Південної Кореї Юн Бен Се, додавши, що "політика стратегічного терпіння Вашингтона закінчилася", повідомляє СNN.

"Звичайно, ми не хочемо, щоб дійшло до військового конфлікту, ... але, очевидно, якби Північна Корея вжила заходів, які загрожуватимуть південнокорейським військам або нашим власним силам, то отримає адекватну відповідь", - наголосив Тіллерсон.

За його словами, можливість запровадження військових дій розглядається у разі, якщо рівень загрози з боку програми озброєння КНДР зросте.

“Якщо вони (КНДР – ред.) підвищать загрозу програми їх озброєння до рівня, який, на нашу думку, потребуватиме дій, то така можливість розглядається”, - додав держсекретар.

Напередодні Тіллерсон заявив, що зростаюча загроза з боку ядерної програми Північної Кореї показала чітку необхідність у "новому підході" до КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-