Туск не повинен стати президентом Євроради без згоди Польщі - Шидло

Туск не повинен стати президентом Євроради без згоди Польщі - Шидло

Укрінформ
Чинний президент Євроради Дональд Туск не повинен бути президентом Євроради на наступну 2,5-річну каденцію без згоди Польщі, тобто країни, з якої він походить. Офіційна Варшава не підтримує його кандидатуру.

Про це в четвер перед засіданням Євроради у Брюсселі повідомила глава польського уряду Беата Шидло, інформує власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не погоджуємося на перевагу сили над принципами. Для Польщі є очевидним, що принципами не можна торгувати і не можна погоджуватися, щоб головою Європейської Ради, ким би вона не була, стала особа без згоди країни, звідки походить ця кандидатура. Це питання принципів", - заявила глава уряду.

Шидло додала, що ніхто не вирішуватиме за Польщу, крім неї самої.

Під час засідання Євроради у четвер має вирішуватися питання щодо обрання Туска на чергові 2,5 року президентом Євроради. Польський уряд не погодився на його кандидатуру, висунувши альтернативну - депутата Європарламенту Яцека Саріуш-Вольського. Однак цю кандидатуру не підтримує жодна з країн, окрім Польщі. Саріуш-Вольського не було запрошено на сьогоднішнє засідання Євроради, що пропонувала Польща. У четвер зранку Польща запропонувала перенести голосування у справі президента Євроради на пізніше, але Мальтійське головування в ЄС відхилило цю пропозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-