Опозиція незадоволена слабкою підтримкою Канадою України

Опозиція незадоволена слабкою підтримкою Канадою України

Укрінформ
Одне лише продовження канадської військової тренувальної місії UNIFIER в Україні на два роки є недостатнім виявом підтримки України Канадою.

Таку думку висловив депутат від опозиційної Консервативної партії Канади Пітер Кент, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми розчаровані. Уряд протягом року відкладав це рішення і тепер справдилися наші найгірші побоювання: відбулося звичайне продовження операції UNIFIER, що абсолютно не бере до уваги зміни у ситуації на Сході України», - сказав Кент.

За його словами, Канаді слід було б надати Україні й іншу допомогу, про яку просив Київ.

«Лютий став одним із найкривавіших місяців для України за останні три роки, і уряд України звернувся до Канади із запитом не лише продовжити, але й розширити UNIFIER, а також надати оборонну летальну зброю і відновити постачання супутникових зображень», - зазначив депутат.

Він також розкритикував главу МЗС Канади Христю Фріланд за слабку позицію стосовно України.

«Новий міністр закордонних справ у своїй попередній ролі була дуже прямою і ми очікували від неї кращого», - підсумував Кент.

Як повідомляв Укрінформ, в понеділок уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершувався 31 березня 2017 року, тому під час візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до Києва Президент Петро Порошенко звернувся до нього із проханням продовжити термін перебування інструкторів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-