Берлін розраховує, що Ердоган не загострить відносини між країнами

Берлін розраховує, що Ердоган не загострить відносини між країнами

Укрінформ
Риторика керівництва Туреччини і загострення ним відносин з Німеччиною є небезпечною і безвідповідальною.

Так охарактеризував нову ескалацію відносин між двома країнами міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле, повідомляє кореспондент Укрінформу у  Німеччині.

"Ми не можемо допустити, щоб про Німеччину говорили в такому тоні. Ми ніколи не зможемо прийняти такі висловлювання, порівняння з націонал-соціалізмом, яких взагалі не може бути", - сказав Шойбле.

За його словами, такі промови, як порівняння сьогоднішньої політики Берліна з діями нацистів у минулому, з вуст президента країни абсолютно неприйнятні. "Було б розумним кроком, якби президент (Реджеп Таїп Ердоган постарався якнайскоріше залагодити це непорозуміння", - сказав член німецького уряду. Він, за його словами, не зацікавлений в ескалації відносин з важливим партнером ФРН та ЄС.

У нього викликає велике занепокоєння риторика останніх днів, передвиборна риторика в Туреччині. Що ще гірше, вважає міністр, це те, що турецькі політики, починаючи з президента країни, значно ускладнюють і роблять більш небезпечним життя багатьох турків, які живуть у Німеччині.

Як вже повідомлялося, у ФРН проживає близько 3 млн турків, з них майже 1,4 млн можуть голосувати на майбутньому 16 березня референдумі в Туреччині. Напередодні нього кілька міністрів Туреччини мали намір провести пропагандистські заходи, які, проте були скасовані з посиланням на різні технічні причини. Черговим у цьому ряді інцидентом стало скасування виступу глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу в Гамбурзі 7 березня.

Раніше подібне сталося з міністром економіки Ніхатом Зейбекчі в Кельні і пізніше під Фрейхене, а в Гаггенау не зміг виступити міністр юстиції Бекір Боздаг, який після цього відмовився від зустрічі з німецьким колегою Хайко Маасом і залишив країну. У Меркель заявили, що федеральний уряд не має відношення до цих скасувань, що рішення приймалися на рівні місцевої влади і з міркувань безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-