Австралія допоможе Україні у запобіганні суїцидам

Австралія допоможе Україні у запобіганні суїцидам

Укрінформ
Провідна австралійська організація з надання кризової підтримки Lifeline Australia розглядає можливість співпраці з Міністерством охорони здоров’я України у сфері запобігання самогубствам.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун звернулася з проханням до Lifeline Australia провести експертизу наявних в Україні ресурсів для розбудови лінії кризової підтримки і запобігання самогубствам», - про це на свій сторінці у соціальних мережах повідомив генеральний директор Lifeline Australia Пітер Шмігель.

«На запрошення українського міністра найближчим часом Україну відвідає виконавчий директор Фонду Lifeline Research і один з найкращих експертів Австралії у сфері запобігання самогубствам - Алан Вудвард», - наголосив він.

За словами очільника Lifeline Australia, головним об’єктом ймовірної співпраці стануть такі соціальні групи як учасники збройного конфлікту та внутрішньо переміщені особи. У посольстві України в Австралії підтвердили роботу з австралійською стороною над реалізацією згаданого проекту.

Читайте також: Facebook запускає "антисуїцидні" інструменти

«Посол України Микола Кулініч обговорив з керівництвом та провідними експертами австралійської благодійної організації «Лайфлайн» можливість надання допомоги Україні у сфері надання психологічної допомоги переміщеним особам та учасникам бойових дій. Щиро вболіваємо за успішну реалізацію цього важливого для України проекту», - йдеться у повідомленні на веб-сейті дипустанови.

Lifeline Australia – одна з найвпливовіших некомерційних організацій Австралії, яка надає безкоштовну, 24-годинну кризову телефонну допомогу з профілактики, підтримки психічного здоров'я та емоційної стабільності. Телефонна кризова підтримка здійснюється через мережу Lifeline-центрів як зусиллями волонтерів, так і штатного персоналу. Lifeline отримує понад 400000 дзвінків щорічно. Ефективність роботи мережі визнана та активно підтримується урядом Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-