Російські літаки чотири рази за день провокували пілотів НАТО

Російські літаки чотири рази за день провокували пілотів НАТО

Укрінформ
Чотири небезпечних зближення літаків збройних сил РФ і НАТО було зафіксовано 10 лютого ц.р.

Про це повідомляє Defense News з посиланням на командувача ВПС США в Європі генерала Тода Уолтерса. 

Генерал уточнив, що в трьох випадках це були російські винищувачі Су-24, ще один інцидент стався за участю протичовнового літака Іл-38.

За словами Уолтерса, з того часу подібних інцидентів не було.

На його думку, ситуація, коли російські літаки пролітали в небезпечній близькості до літаків США або їх союзників, які висловили стурбованість з приводу можливості виникнення аварій або зростання напруженості між двома державами, повинна "стабілізуватися" протягом близько шести місяців.

Уолтерс розповів, що вищі посадові особи США намагаються отримати інформацію про такі інциденти у російської сторони, однак спроби іноді залишаються безрезультатними.

"Іноді ми не отримуємо очікуваної відповіді. Іноді не отримуємо відповіді взагалі", - сказав він.

Коли його запитали, чи вважає генерал такі близькі зближення помилками в оцінці ситуації з боку російських пілотів або ж це політичний сигнал, Уолтерс сказав, що можливі обидва варіанти.

У п'ятницю, 10 лютого, представник Європейського командування США Денні Ернандес повідомив, що російські військові літаки кілька разів наблизилися до американського есмінця Porter в Чорному морі. При цьому в міністерстві оборони Росії заявили, що таких інцидентів не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-