ООН звинуватила Асада в атаці на гумконвой під Алеппо

ООН звинуватила Асада в атаці на гумконвой під Алеппо

Укрінформ
Під час бойових дій за сирійське Алеппо воєнні злочини вчиняли обидві сторони конфлікту, в тому числі сирійські урядові літаки, які навмисно бомбили і обстрілювали гуманітарний конвой ООН, в результаті чого загинуло 14 співробітників гуманітарних організацій, а сама операція з надання допомоги була припинена.

Таких висновків дійшла Незалежна міжнародна комісія з розслідування подій у Сирії, звіт якої  опублікувала Рада ООН з прав людини у середу, повідомляє Reuters.

"Сирійські військові ретельно спланували і безжально провели повітряний наліт на конвой ООН і сирійського Червоного Півмісяця в Орум аль-Кубрі, у сільській місцевості на заході від Алеппо, у результаті чого загинуло 14 співробітників гуманітарної місії", - зазначають слідчі.

Сирійські й російські сили проводили щоденні авіаудари по повстанцях у східній частині Алеппо між липнем та 22 грудня, загинули сотні людей, а лікарні, школи, будинки та інша інфраструктура були знищені, йдеться у доповіді.

Ті, хто вижили після нальоту, заявили, що атака проходила в три етапи. За їхніми словами, спочатку вертольоти скинули бочкові бомби на складські приміщення і житловий будинок неподалік, потім був ще один удар, завданий уже літаками. Після цього авіація розстрілювала наземні цілі з кулеметів, стверджують вони.

Крім того, комісія підтвердила дані про використання протягом 2016 року сирійським урядом хімічної зброї - бомб із хлором - у битві за Алеппо. В результаті цього загинули сотні мирних жителів.

Голова комісії Пауло Пінейро закликав на прес-конференції в Женеві 1 березня до того, щоб "тих, хто відповідає за цю згубну ситуацію (в Алеппо - ред.) одного дня притягнули до відповідальності".

Фото: AFP /Omar haj kadour

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-